ÇANKIRI ALPSARI KÖYÜ

  • https://www.facebook.com/alpsarinet/
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05013011818
  • https://twitter.com/alafci18
  • https://www.instagram.com/alpdernek
  • https://www.youtube.com/channel/UCYfHAZ2twe5nexOWvtkkOIg

1’ Cİ ALPSARI PİKNİK VE KÜLTÜR ŞÖLENİ

2006 KÖY ŞÖLENİ    

1’ Cİ ALPSARI PİKNİK VE KÜLTÜR ŞÖLENİ

3 ,4 HAZİRAN 2006  GÜNLERİNDE KÖYÜMÜZ ALPSARIDA 1  TANIŞMA VE PİKNİK ŞÖLENİ YAPILDI.

 

Cuma akşamı istanbuldan 2 otobüs ve özel araçlar haraket ettik sabah Korgun’da yaklaşık 50 araçlık  konvoyla köye giriş yapıldı.

Aşşağı pınarın önünde karşılama merasimi yapıldı kurbanlar kesilerek güzel bir karşılama yaşandı.

Öğlen 12 de göletde piknik ve şölenin 1 bölümü yapıldı.

Köy muhtarı İsmail ardıç ve dernek başkanı Ahmet lafcı konuşmalar yaptı.Tebrik mesajları okundu.

Misafirlerimiz karşılandı ve ikramlarda bulunuldu.

Öğlen toplu namaz kılındı. Şölende yöresel sanatcı eşliğinde oyunlar oynandı .  Çankırı kıymalısı ikram edilerek saat 5 de dağılındı. 

Akşam köy konağı önünde yöresel sanatcı eşliğinde gece eğlencesi yapıldı saat 1’e kadar çok güzel ve sade bir eğlence yaşanmıştır.

 Pazar sabahı erenlerin evinde yağmur duası yapıldı kurban kesildi.

 Mezarlık ziyareti  yapıldıktan sonra  öğle namazından sonra camide mevlüt okunarak  köy konağında etli bulgur pilavı yenilerek program son buldu. 

Tek üzücü olayımız köyümüzün büyüklerinden Hacer Özdemir’in vefatı oldu canaze akşam üstü köye gelgi ve defnedilerek istanbula haraket edildi. 

Köylülerimizin düşüncesi şu oldu çok güzel ve sade  toplu slayı rahim yapıldı birlik beraberlik içinde nice şölenlere .


BU KÖY ŞÖLENİNİN YAPIM DÜŞÜNCESİ HAZIRLIĞI VE YAPILMASI

Dernek kurulduktan sonra hep birleştirici   birbirimizi tanıma vesilesi  olabilecek  ve sürekli olmasını sağlayacağımız bir program olması için düşünce ve çalışmalar içinde olduk.

Diğer köylerin bir çoğunun köy şenliği ve şöleni adı altında köylerinde yılda bir günde olsa köylülerini bir araya toplayarak slayi rahim yaptıklarını ve kaynaştıklarını gördük.

19 mayıs günü kayiçivi köyü çağla festivaline gittim orada gördüklerimizde bizi etkiledi.Aynı gün köy muhtarı İsmail Ardıç ve ihtiyar heyeti ile toplantı yaparak 15 gün sonrasına program yaptık.Köylülerimizin desteği ile güzel bir program oldu.Bir çok köylülerimizin  ortak arzusu şu oldu her ne olursa olsun bunun geleneksel olması için ne gerekiyorsa yapalım ama bu şöleni devam ettirelim oldu.Dernek ve  ihtiyar heyeti olarak şölenin sürekli olması zaman olarakta Temmuz ayının ilk haftası olması benimsendi.Temmuzun ilk haftası olması okulların kapanması ve tatil için köye gelenlerin tekrar istanbula gidip gelmeleri gibi zorluğun olmamasıdır.

Yapılacak şölenlerin abartılmadan bizim olanlarla yetinmek amacımız eğlenmekten  ziyade köyümüzü kültürümüzü yaşamak ve yaşatmaktır ve yeni nesillere imkanlar ölçüsünde kimseye yük olmadan kendi yağımızla kavrulmaktır.

 

Alpsarılıların %95 nin gurbette  yaşadığı bir köyün bu gibi  programlarla insanların bir araya gelmesi geçmişini ve kültürünü bir nebzede olsa tanıması hatırlaması ve yeni nesilin tanışıp kaynaşması için güzel bir fırsat olduğuna inanıyorum.

Bu gibi etkinliklerin yalnız köyde değil köylülerimizin yoğun olduğu bölgelerdede yapılmasınında faydalı olacağına inanıyorum ve etkinliklerin geleneksel olmasından yanayım.

 

AHMET LAFCI

 

 

2006

 

 RESİMLERİN TÜMÜ İÇİN TIKLAYIN



1244 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın